Loading...
Home 2023-08-07T19:14:16+00:00

Κυριότερα Θέματα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 09/08/2023 18:30

Τελευταία Νέα

δείτε περισσότερα νέα .....

δείτε περισσότερα δελτία τύπου ......

Εκδηλώσεις

Την Κυριακή 24 & την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Περαχώρα!
-----
Σας περιμένουμε όλους να τιμήσουμε την επέτειο της ιστορικής και ένδοξης ..."Μάχης της Περαχώρας"!

Αλλάζει η όψη της εισόδου στο χωριό των Πισίων
-----
Με έμφαση σε μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία του Δήμου μας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ...ζωής μας, ολοκληρώνουμε το έργο εξωραϊσμού στην είσοδο του πανέμορφου χωριού των Πισίων.

Ο Δήμος μας γίνεται για ακόμη μια φορά φωτεινός προορισμός αθλητικών διοργανώσεων!
-----
Στο πλαίσιο της σπουδαίας διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ...Σκοποβολής (Handgun I.P.S.C.) που διεξάγεται στην Κόρινθο από 18- 30 Σεπτεμβρίου και την όποια έχει αναλάβει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, 1.600 περίπου αθλητές, σημαντικός αριθμός κριτών και συνοδών διαμένουν στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων καθώς και της Κορινθίας.
Η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα αποφέρει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή μας καθώς υπολογίζετται να προσεγγίσει 25.000 διανυκτερεύσεις από 61 Χώρες παγκοσμίως, και θα συμβάλλει στη θετική προβολή του προορισμού μας, η οποία είναι τεράστια.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι τον Δεκέμβριο 2022, είχε πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου με εκπρόσωπους της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Δυναμικής Σκοποβολής και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την υποστήριξη και την συμβολή του L.T.O και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με πολύτιμους αρωγούς και υποστηρικτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πλαισιώνει σε επίπεδο προβολής τη διοργάνωση με σκοπό να συνδράμει στην μεγιστοποίηση του αντίκτυπου για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και για τον προορισμό συνολικά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης - Giorgos Gkionis δήλωσε πως: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία των αθλητών και των αποστολών που συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει να ενισχύει τον ρόλο του ως αθλοτουριστικός προορισμός. Η προσέλκυση ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών στον τόπο μας επιφέρει αισθητά οικονομικά οφέλη στην εντόπια οικονομία και την προβολή του Δήμου μας στο εξωτερικό».

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
"Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας & Ηλικιωμένοι Ασθενείς: Ας αναπτύξουμε μια σχέση ψυχής"
Κυριακή 24.09 | ώρα 18.00 | Loutraki Spa
-----
...Ομιλητές:
Δρ. Αντώνιος Πολίτης
Δρ. Παρασκευή Σούκουλη
_____
Διοργάνωση:
Κέντρο Υγείας Λουτρακίου
σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών
με τη στήριξη του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ξεκινά η ανασκαφή στο Αρχαίο Στάδιο Ισθμίας
-----
Στην εκδήλωση για την επίσημη αναγγελία της έναρξης των ενεργειών για την «Ανασκαφή του Αρχαίου Σταδίου της ...Ισθμίας» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης - Giorgos Gkionis, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αρχαίου Σταδίου Ισθμίας.

Την εκδήλωση «Αρχαίο Στάδιο της Ισθμίας: Ανάδυση στο Φως» διοργάνωσε η Ένωση Φίλων Διώρυγας Κορίνθου «Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ» με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ Diazoma. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Σωτηρης Περρας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου και αρκετοί φίλοι της Ένωσης.

Ο κ. Γκιώνης δήλωσε πως: «Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας, o Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Διώρυγας» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών εκσκαφής του Αρχαίου Σταδίου Ίσθμιας με στόχο την αναβίωση των αγώνων των Ισθμίων. Η αποκατάσταση του Αρχαίου Σταδίου και η ανασύσταση των Ισθμιακών Αγώνων θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλάς».

Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα Διανομής αγαθών για τους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ/Fead
-----
Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ...Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί

➡Τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων.

Περισσότερες πληροφορίες: https://loutraki.gov.gr/en/deltia-typoy/programma-dianomis-agathon-gia-toys-dikaioychoys-toy-teva-fead-7/

Προκηρύξεις – Διαγωνισμοί

Slider