- Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Ένα μοντέρνο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι με Πρωταγωνιστές τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας!
Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις της πόλης, 5* Ξενοδοχεία, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, κορυφαίοι σεφ και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του καινοτόμου Taste of Loutraki.
Στο τριήμερο φεστιβάλ, επιχειρήσεις εστίασης θα προσφέρουν σε ειδική τιμή μενού με βάση τα προϊόντα της Κορινθιακής γης στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες, δημιουργώντας παράλληλα ένα σημαντικό κίνητρο για να επιλέξει κανείς ως μία σύντομη απόδραση το Λουτράκι.
Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα λάβει χώρα Press Trip στο οποίο θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι Τουρισμού και Γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας, σε θεματικά ΜΜΕ.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.
Press Trip Program 16-18/06/2023
Σας προσκαλούμε Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 Στις 17:30 το απόγευμα Στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa
Στο 2ο διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste Of Loutraki, The Corinthian Food Festival, που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, τον Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου, «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και το Επιμελητήριο Κορινθίας. Το Taste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας. Την οργάνωση του Φεστιβάλ υλοποιεί η εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, με την ευγενική χορηγία της BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.
– 17:00 με 17:30 Προσέλευση στο Στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa – 17:30 με 18:15 Παρουσίαση του Project – Χαιρετισμοί Συνδιοργανωτών
Παρακαλώ απαντήστε στο email: info@lto.org.gr ή στο τηλέφωνο 2744068136 μέχρι την Δευτέρα 12 Ιουνίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 Ιουνίου, Isla Brown Corinthia Resort & Spa (κατόπιν πρόσκλησης)
– 18:30 με 19:15 Τυφλή γευσιγνωσία νερού και Παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακίου από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ Νερού, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ
-19:30 με 21:00 Παρακολούθηση LIVE COOKING– παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση από σεφ εγνωσμένης αξίας: Π. Διαμαντόπουλος από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ Bartender, Ν. Λάλος από το Αnassa.The bar, θα ετοιμάσει και θα προσφέρει Cocktail ειδικά για το Taste Of Loutraki
ΣΑΒΒΑΤΟ, 17 Ιουνίου Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα (Ανοικτή στο κοινό)
Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki.
-19:30 με 21:30 Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj.
– Live cooking γευσιγνωσία Τραχανότο- Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά. Τα πιάτα θα επιμεληθούν: Head Chef Κωνσταντίνος Βασάλος Chef Στεφανία Βασιλείου Chef Δημήτρης Φαρμάκης
– Γευσιγνωσία ,κεράσματα, που περιέχουν τραχανά Βλάχα, παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου. –Η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά – Παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagiannakopoulos Winery – Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων από το Corinthian Taste
ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 Ιουνίου, Wyndham Loutraki Poseidon Resort» (αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα ΜΜΕ)
–11:00 με 13:00 “Wine & Food Pairing” στο «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και συγκεκριμένα στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant». O Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος θα επιμεληθούν την εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.
|