Αθλητισμός

Αθλητισμός 2018-05-23T11:56:46+00:00

Αθλητισμός

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επενδύει στον αθλητισμό μέσα από τη δημιουργία, τη συντήρηση και την ποιοτική αναβάθμιση ενός δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων που απλώνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και προορίζονται για τη σωματική άσκηση και τη φυσική αγωγή των δημοτών όλων των ηλικιών.

Στα πλαίσια της αθλητικής πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή, πάντα με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών, στοχεύουμε στην ανάδειξη και αναβάθμιση των υπαρχουσών εκδηλώσεων «θεσμών» και τη θεσμοθέτηση νέων, με στόχο την προβολή του αθλητικού ιδεώδους και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, προωθούμε τον Αθλητικό Τουρισμό ως μέσο προβολής του τουριστικού μας προϊόντος και ως εργαλείο ενδυνάμωσης της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης της εντόπιας οικονομίας.

Στον Δήμο υπάρχουν διάφοροι Αθλητικοί Σύλλογοι εκπροσωπώντας ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων.

Αθλητικές Υποδομές

Συγκεντρωτικός πίνακας με τις αθλητικές υποδομές ανά Δημοτική Ενότητα:

Α/Α ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
1 Κολυμβητήριο Λουτρακίου
2 Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ»
3 Στάδιο Λουτρακίου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΩΔΗΣ»
4 Γήπεδο ποδοσφαίρου Ισθμίας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ»
5 Γήπεδο Ποδοσφαίρου Περαχώρας
6 2 Γήπεδα τένις στο Πάρκο Δεξαμενής
   
Α/Α ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
1 Κρομμυώνιο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων
2 Γήπεδο ποδοσφαίρου Αγίων Θεοδώρων
 

Υπεύθυνος  Επικοινωνίας: 

Αργύρης Παναγιώτης

Τηλέφωνο :

Φαξ : 2744066031

e-mail :pooloutr@otenet.gr

Αθλητικός Τουρισμός

Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι βασικός πυλώνας αύξησης του Τουριστικού μας προϊόντος. Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής, τις φυσικές ομορφιές και τις οργανωμένες Τουριστικές Μονάδες, προσελκύουν σημαντικό αριθμό αθλητών από όλο τον Κόσμο και συντελούν στη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Για τους φίλους του αθλητισμού υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο κλειστών και ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Στο πάρκο δεξαμενής Ι. Λέκκα – Δημ. Μάτση, μέσα σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, απλώνεται ένας μεγάλος χώρος για τρέξιμο και υπάρχουν γήπεδα τένις.

Οι παραλίες που εκτείνονται στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου, από τους Αγίους Θεοδώρους, το Λουτράκι και την Περαχώρα δίνουν απεριόριστες δυνατότητες για κολύμπι, beach volley, θαλάσσια παιγνίδια, ρακέτες, θαλάσσιο σκι και φυσικά wind surfing. Αυτοί που αγαπούν το κανόε – καγιάκ και την κωπηλασία, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την εντυπωσιακή Λίμνη της Βουλιαγμένης. Στα ήρεμα νερά της διοργανώνονται τα τελευταία 7 χρόνια οι πανελλήνιοι αγώνες κωπηλασίας και κανόε – καγιάκ. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν ασφαλώς και οι δυνατότητες για αιωροπτερισμό, Scuba diving και Bungee Jumping στον Ισθμό.

Στο ορεινό σύμπλεγμα των Γερανείων (υψόμετρο 1.100μέτρα στην κορυφή Αετοράχη), οι λάτρεις του περιπάτου θα ανακαλύψουν πανέμορφες διαδρομές και μονοπάτια, αλλά και ενδιαφέρουσες παλιές εκκλησιές, βυζαντινά μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, έχουν δημιουργήσει μονοπάτια στο βουνό. Γι’ αυτούς που αγαπούν την ορειβασία, είναι βέβαιο ότι οι πλαγιές των Γερανείων θα τους προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Στο καταφύγιο «Γαλανόπουλος» οι επισκέπτες θα ξεκουραστούν και θα ανακτήσουν δυνάμεις για νέες συγκινήσεις. Ο Ορειβατικός σύλλογος Λουτρακίου, οργανώνει πολύ συχνά εκδρομές και περιπάτους στις πλαγιές των Γερανείων. Αναρρίχηση, ιππασία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, και paintball, διοργανώνονται επίσης από Ιδιωτικό αθλητικό κέντρο.

Αθλητικοί Σύλλογοι

Στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων δραστηριοποιούνται οι παρακάτω Αθλητικοί Σύλλογοι:

Α/Α Δημοτική ενότητα Λουτρακίου – Περαχώρας
1 ΠΑΟ Λουτράκι
2 Ολυμπιακός Λουτρακίου
3 Α.Ο. Περαχώρας
4 Ισθμιακός Ισθμίων
5 Αθλητικός Όμιλος Λουτρακίου Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ
6 Ποσειδών Ισθμίων
7 Ναυταθλητικός Όμιλος Αρίων
8 Ναυταθλητικός Όμιλος Λουτρακίου Ν.Ο.Λ.
9 Κυνηγετικός Σύλλογος Λουτρακίου
10 Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου
11 Σύλλογος Tae Kwon Do
12 Αεραθλητικός Όμιλος Λουτρακίου
13 Αθλητικός Σύλλογος Λουτρακίου / ULTRAS
14 Tech Diving Team Dive Center
15 Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος Λουτρακίου
15 Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN ΚΑΡΑΤΕ Λουτρακίου – Περαχώρας
Α/Α ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
1 Α.Ο. ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ
2 Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ ‘ΘΗΣΕΑΣ’
3 Αθλητικός Σύλλογος  «Άγιοι Θεόδωροι»
4 AΣ. Τήρων Αγίων Θεοδώρων

Επόμενες Αθλητικές Εκδηλώσεις

Επιστροφή