«Η συμβολή της κοινωνικής οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

1970-01-01T00:00:00+00:00
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Δευτεροβάθμια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ » στο πλαίσιο των δράσεών της αναφορικά με τη συμβολή της κοινωνικής οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανακοινώνει τη διοργάνωση ημερίδας, το Σάββατο 18/6/2022, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου – πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου – και ώρες 10 π.μ.- 5 μ.μ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση της πρότασης «Δράσεις περιβαλλοντικής παρακολούθησης σε υδάτινα σώματα και πεζοπορικά μονοπάτια της ορεινής Αρκαδίας με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών» από εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

Η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020 – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ με φορείς υλοποίησης την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και τη Δευτεροβάθμια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη και εργαζόμενοι φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σύλλογοι και λοιποί φορείς που ασχολούνται με θέματα βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις μεταξύ άλλων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Χάρη Βυτινιώτη με θέμα «Συμβολή της Ελληνικής υπαίθρου στη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική οικονομία», τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου κ. Αντώνη Ψαράκη με θέμα «Η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027 και το πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021 – 2027», τον εκπρόσωπο του Πράσινου Ταμείου κ. Νίκο Ψημμένο με θέμα «Ο ρόλος του Πράσινου Ταμείου – Χρηματοδοτικά προγράμματα και άξονες προτεραιότητας» και τον εκπρόσωπο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας», κ. Γιώργο Παπακωνσταντόπουλο με θέμα την «Παρουσίαση των δράσεων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας», τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ» κ. Ιωάννη Λαγό με θέμα «Δασικές Κοιν.Σ.Επ. : ένα μοντέλο αειφορικής διαχείρισης των Ελληνικών δασών για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του Εθνικού προϊόντος».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας αναφορικά με το ρόλο και τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πρόγραμμα Ημερίδας 18/6/2022

10:00 – 10:15 Προσέλευση

10:15 – 10 :45 Χαιρετισμοί επισήμων

10:45 – 11:00 Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Χάρης Βυτινιώτης

11:00 – 11:30 Προϊστάμενος Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Πελοποννήσου , κ. Αντώνης Ψαράκης

11:30 – 12:00 Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ο ΠΕΛΟΠΑΣ » , κ. Ιωάννης Λαγός

12:00 – 12:30 Διάλειμμα, καφές

12:30 – 12:45 Εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου, κ. Νίκος Ψημμένος

12:45 – 13:00 Εκπρόσωπος ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., κ. Γεωργία Δημοπούλου

13:00 – 13:15 Εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, κ. Ηλίας Δημητρίου

13:30 – 13:45 Εκπρόσωπος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών

Υποθέσεων «Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας», κ.Γιώργος Παπακωνσταντόπουλος

13:45 – 14:00 Συζήτηση

14:00 – 15:00 Διάλειμμα, ελαφρύ γεύμα

15:00 – 17:00 Παρουσιάσεις Κοιν.Σ.Επ. Πελοποννήσου – Συζήτηση

Επιστροφή