Ενισχύεται η οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ενισχύεται η οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στην ενίσχυση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κάνοντας πράξη την ιδέα της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων, μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης άρχισε πιλοτικά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το 2019, με τη διανομή 90 κάδων κομποστοποίησης και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Συνεχίζοντας και ενισχύοντας το πρόγραμμα, η δημοτική Αρχή προχωράει στην προμήθεια επιπλέον 90 κάδων κομποστοποίησης, σε δημότες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι νέοι κάδοι θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο-αίτηση και διαθέτουν κατοικία με κήπο τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος στον αριθμό τηλεφώνου: 27440 22169.

Η αίτηση και το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.new.loutraki-agioitheodoroi.gr/el/.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης

  1. Ύπαρξη κήπου για την τοποθέτηση του κομποστοποιητή.
  2. Η οικία θα πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα εντός των ορίων του Δήμου
  3. Θα δοθεί σε δημότες από τις Δημοτικές Ενότητες τηρώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
  4. Προτεραιότητα θα δοθεί κυρίως σε οικογένειες με νεαρά μέλη και παιδιά.

Διαδικασία Ένταξης στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης.

Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και επιθυμείτε να συμμετέχετε εθελοντικά ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

  1. Εκτυπώνετε την Αίτηση για ένταξη στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης  ΑΙΤΗΣΗ_ΕΝΤΑΞΗΣ συμπληρώνοντας τα στοιχεία της.
  2. Εκτυπώνετε την Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 για την Αποδοχή των όρων και την Παραλαβή του Κομποστοποιητή ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ_ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ_ΚΑΔΟΥ .
  3. Όσοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο θα μπορούν να προμηθευθούν τα απαραίτητα έγγραφα από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου.
  4. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρες 08:00 – 14:00 στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου.
  5. Στη συνέχεια ο οριζόμενος υπεύθυνος από τον Δήμο θα επικοινωνήσει με όσους δημότες ενταχθούν στο πρόγραμμα για να κανονιστεί η παράδοση του κάδου μαζί με τις οδηγίες κομποστοποίησης. Για την παραλαβή του κάδου χρειάζεται να έχει συμπληρωθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και θα πραγματοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Η οικιακή Κομποστοποίηση αποτελεί μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη και οικονομική λύση για τη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων κήπων και νοικοκυριών από όλους τους δημότες.

 Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα υποστηρίξει τη δράση με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, καθώς τις και με εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα πραγματοποιεί επισκέψεις τις χώρους τις οποίους θα είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. Το προσωπικό θα παρέχει ενημέρωση σε θέματα που θα αφορούν στην διαδικασία τις κομποστοποίησης, ενώ συγχρόνως, θα συλλέγει ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία με στόχο την επεξεργασία και εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τις δράσης.

Γραφείο Τύπου

 

Ηλεκτρονικό αρχείο:
Επιστροφή