Ξεκινάει το εμβληματικό έργο της «Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

Ξεκινάει το εμβληματικό έργο της «Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, η απόφαση ένταξης του έργου «Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου (α’ φάση)» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», συνολικού προϋπολογισμού 4.999.964,96€.

 

Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα εμβληματικό έργο το οποίο αποτέλεσε κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος (Χ.Ζ.Λ.) της πόλης του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ με άνετη πρόσβαση αυτών και στη παραλία. Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως Λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.

 

Τα κυριότερα στοιχεία της ανάπλασης είναι: α) η νέα δαπεδόστρωση που ως ψυχρό δάπεδο συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και στη βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης, β) η διατήρηση και βελτίωση της υφιστάμενης φύτευσης, γ) η δημιουργία περισσότερων χώρων θέασης και ανάπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής περγκολών μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ίδια υλικά, ενιαία αισθητική και σήμανση των καταστημάτων που θα αποτελούν χώρους συνάθροισης-παραμονής κοινού δ) η βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία για όλες τις κατηγορίες ατόμων, ε) η ενίσχυση του στοιχείου του νερού και στ) η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά LED.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης, λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς και πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014- 2020. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ, Θεόδωρο Βερούτη, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής Ε.Π. Αντώνιο Ψαράκη καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου για την άριστη συνεργασία. Η υλοποίηση του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

 

 

 

Γραφείο Τύπου

2021-04-06T10:30:21+00:00 Απρίλιος 5th, 2021|Μη κατηγοριοποιημένο, Δελτία Τύπου, Σημαντικά|
Επιστροφή