Ομαδική επιστολή σε κατόχους ζώων συντροφιάς

Ομαδική επιστολή σε κατόχους ζώων συντροφιάς

ΠΡΟΣ : Κατόχους ζώων συντροφιάς
(σκυλιών)-κατοίκους Δήμου

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα επιστολή  επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα εξής :

1.Βάσει των διατάξεων του Ν. 4039/2-2-2012, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ο Δήμος μας υλοποιεί ήδη από το 2007, ετήσια Προγράμματα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς (σκυλιά και γάτες), τα οποία διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και τα οποία στα πλαίσια των ανωτέρω Προγραμμάτων περισυλλέγονται, σημαίνονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται και είτε υϊοθετούνται, είτε επανατοποθετούνται, υγιή πλέον, στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον, υπό την φροντίδα εθελοντών-φιλόζωων-κατοίκων των διαφόρων περιοχών &

  1. Τα ανωτέρω αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι, είτε πρώην δεσποζόμενα, τα οποία ο/οι κάτοχος/κάτοχοί τους, τα εγκατέλειψαν, κυριολεκτικά στο δρόμο, αδιαφορώντας για την τύχη τους, είτε προέρχονται από γεννήσεις πρώην και νύν δεσποζόμενων, δημιουργώντας έτσι το πλήθος των αδέσποτων ζώων  που κυκλοφορούν ελεύθερα, με τις επακόλουθες συνέπειες (τραυματισμοί από αυτοκίνητα, επιθέσεις σε πεζούς, ποδήλατα, κλπ).

Καταννοείτε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, Δήμου και ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, η προστασία της ευζωίας των «μικρών μας φίλων», αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Προκειμένου λοιπόν να συμβάλλουμε όλοι μας στη διατήρηση ενός καθαρού φυσικού περιβάλλοντος, εμείς ως Δημόσια Αρχή, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για καθαρούς κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πλατείες, δρόμοι) και καλούμε και εσάς, ως ευσυνείδητους πολίτες, όπως καθαρίζετε άμεσα τους κοινόχρηστους χώρους από τις ακαθαρσίες των ζώων σας, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, ως είναι υποχρέωσή σας βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του ισχύοντος Ν. 4039/2012. Παράβαση της ανωτέρω διάταξης επιφέρει πρόστιμο #100,00# €.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και στοχεύοντας στην ευαισθητοποίησή σας, για ένα καθαρό περιβάλλον, σας αποστέλλουμε μια συσκευασία των 20 τεμαχίων μικρών σακουλών περιττωμάτων, για να τις έχετε μαζί σας, προς χρήση, στους επόμενους περιπάτους σας  με τους «μικρούς σας φίλους», όντας σίγουροι για την ανταπόκρισή σας.

Με ΕΔ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

2018-06-19T05:00:14+00:00 Σεπτέμβριος 21st, 2017||
Back