Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, παρουσία φορέων και πολιτών, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 2.00 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι.

Η διαβούλευση ξεκίνησε με την παρουσίαση του κ. Θάνου Βλαστού, Καθηγητή ΕΜΠ, ο οποίος παρουσίασε το τελικό όραμα, τα σενάρια και το σχέδιο δράσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Αναφέρθηκε στη σημασία της κλιματικής αλλαγής, την ανάγκη περιορισμού του αυτοκινήτου και τη στήριξη βιώσιμων μέσων μετακίνησης, ώστε οι ελληνικές πόλεις και συγκεκριμένα ο Δήμος μας να γίνει ελκυστικός και βιώσιμος, που θα είναι λειτουργικός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Επιπλέον, πρόσθεσε πως το ΣΒΑΚ δεν είναι μια μελέτη, αλλά ένα σχέδιο που αντιμετωπίζει σφαιρικά την πόλη, δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εισήγησης του κυρίου Βλαστού, ακολούθησε συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ζητήματα που αφορούσαν στην ιεράρχηση του οδικού χώρου, τη λειτουργία και αναβάθμιση της πόλης, την αναδιοργάνωση του χώρου, τον επανασχεδιασμό της κεντρικής λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου στο Λουτράκι, τον ανασχεδιασμό του εμπορικού κέντρου και του οδικού περιβάλλοντος της Περαχώρας, τη βελτίωση της κινητικότητας ΑμΕΑ στον Δήμο και τις υποδομές του.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κυρίου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, ο οποίος αναφέρθηκε σε πιθανούς τρόπους προώθησης του ζητήματος της βιώσιμης κινητικότητας με σκοπό την αλλαγή κουλτούρας στις μετακινήσεις, η οποία θα συνιστά εργαλείο για την αλλαγή ολόκληρης της κοινωνίας. Τέλος, τόνισε πως το ΣΒΑΚ αποτελεί σημαντική ευκαιρία αλλά και προαπαιτούμενο προκειμένου ο Δήμος να χαράξει μία ενιαία στρατηγική μεταφορών, καθώς και να λαμβάνει χρηματοδότηση για έργα και παρεμβάσεις στο μέλλον από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Μετά την παρουσίαση θα καταρτιστεί το ΣΒΑΚ, το οποίο θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και στη συνέχεια θα σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και σε άλλους φορείς, όπως ορίζει ο Νόμος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2019-10-03T16:24:07+00:00 Οκτώβριος 3rd, 2019|, Συμαντικά|
Back