Δωρεάν οι διελεύσεις των μονίμων κατοίκων των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων από τα διόδια του Ισθμού

Δωρεάν οι διελεύσεις των μονίμων κατοίκων των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων από τα διόδια του Ισθμού

Δωρεάν θα πραγματοποιούνται, από το πρωί της 12ης Ιουνίου 2024, οι διελεύσεις των μονίμων κατοίκων των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων από τα διόδια του Ισθμού, μετά από σχετική επιστολή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμοδίου για τις υποδομές, κ. Νίκου Ταχιάου προς την Ολυμπία Οδό Α.Ε.
Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, το Δημόσιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει την εταιρία για την απώλεια εσόδων, λόγω των συγκεκριμένων δωρεάν διελεύσεων.
Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού, οι μόνιμοι κάτοικοι των δύο δήμων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις τοπικές μετακινήσεις τους, καθώς η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η χρήση του αυτοκινητόδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία Οδός), όπου όμως, απαιτείται η καταβολή διοδίων.
Προκειμένου, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συγκεκριμένων κατοίκων, αποφασίστηκε η διέλευση τους από την Ολυμπία Οδό, εντός των ορίων των Δήμων τους, να γίνεται δωρεάν, σε πρώτη φάση, μέχρι την αποκατάσταση και εγκατάσταση της βυθιζόμενης γέφυρας του Ισθμού, από την οποία υπάρχει εναλλακτική διέξοδος μετακίνησης των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, οπότε και θα ανακοινωθούν νέες ρυθμίσεις.
Η δωρεάν διέλευση θα γίνεται με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας και υπεύθυνης δήλωσης επικυρωμένης, είτε μέσω του gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ, στην οποία θα αναγράφονται τα ακόλουθα:

Προς: «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και κάθε άλλο αρμόδιο Φορέα ή Αρχή»

Δηλώνω υπεύθυνα ότι
Α. Είμαι μόνιμος κάτοικος των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ή Κορινθίων στην ανωτέρω αναγραφόμενη διεύθυνση και η παρούσα μετακίνησή μου γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων των ανωτέρω Δήμων με το ΙΧ όχημά μου με αριθμό κυκλοφορίας ……. [τίθεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος]. Η παρούσα επιδεικνύεται στον σταθμό διοδίων Ισθμού μαζί με επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ΑΔΤ, Διαβατήριο), και

Β. Συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου από την Ολυμπία Οδό με βάση το έννομο συμφέρον της για τον έλεγχο των διελεύσεων και την προστασία των δικαιωμάτων της και του Ελληνικού Δημοσίου (σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στο www.olympiaodos.gr/privacy/ ).

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με αφορμή την υπογραφή της σχετικής απόφασης δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε 48 ώρες προχώρησε στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό. Σήμερα, ανταποκρίνεται και πάλι με ισχυρά αντανακλαστικά, στην ανάγκη των μόνιμων κατοίκων των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων να συνεχίσουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, χωρίς να πληρώνουν διόδια, όπως άλλωστε, συνέβαινε μέχρι σήμερα. Για την απόφαση αυτή, την οποία είχε προαναγγείλει από χθες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί σύντομη διαβούλευση με τους Δημάρχους των οικείων Δήμων και τεχνική επεξεργασία με την εταιρία παραχώρησης. Αποτελεί μία προσωρινή και πάντως μικρής διάρκειας λύση. Εργαζόμαστε ήδη για να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέας άνω διάβασης και να αποδώσουμε την Παλαιά Εθνική Οδό στην κυκλοφορία, όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:
“Από την πρώτη στιγμή, ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκο Ταχιάο, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο και την κατεδάφιση της γέφυρας.
Άποτέλεσμα αυτής της εντατικής συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών είναι η σημερινή ανακοίνωση για δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου μας. Όμως δεν σταματάμε εδώ.., συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας με εναλλακτικές διαδρομές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο καθώς επίσης, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Παπανδρέου για την υποστήριξη και τη δέσμευσή τους να βρεθεί λύση στο ζήτημα. Αυτή η απόφαση αποδεικνύει τη δυναμική συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικού τομέα και κεντρικής κυβέρνησης, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στον Δήμο μας”.

 

Υπενθυμίζουμε ότι για όλους όσοι δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία μπορούν να επωφελούνται από τη χιλιομετρική χρέωση, αλλά και τις κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινητόδρομου με την απόκτηση του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid. Συγκεκριμένα για ΙΧ οι χρεώσεις με ή χωρίς OΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid είναι οι ακόλουθες.

Διαδρομή Χρέωση στο ΣΔ Ισθμού χωρίς OΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid Χρέωση στο ΣΔ Ισθμού με OΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid Έκπτωση
Κινέτα- Κόμβος Λουτρακίου 1,90 1,40 26%
Αγ. Θεόδωροι –Κόμβος Λουτρακίου 1,90 0,80 58%
Αγ. Θεόδωροι- Κόμβος Επιδαύρου 1,90 0,80 58%
Αγ. Θεόδωροι- Κόμβος Τρίπολης 1,90 1,30 32%

 

Ανάλογες είναι και οι εκπτώσεις για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων.

Γραφείο Τύπου

2024-06-13T11:32:56+00:00 Ιούνιος 12th, 2024|, Νέα, Συμαντικά|
Back