Με επιτυχία η μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Σεισίχθων 2022» στο Λουτράκι

Με επιτυχία η μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού «Σεισίχθων 2022» στο Λουτράκι

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση συνεπειών λόγω εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2022», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022, στο Λουτράκι, στο κτήριο επί της οδού Λεωφόρος Αθηνών 141.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην κατάρρευση μέρους των κτηρίων και τον απεγκλωβισμό ατόμων τόσο εντός των κτιρίων όσο και σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς στο ισόγειο του κτιρίου, συνέπεια σεισμικού φαινομένου που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Η επέμβαση όλων των δυνάμεων που μετείχαν στην άσκηση έγινε σε σωστό χρόνο και με τον τρόπο που προβλέπεται στις περιπτώσεις κρίσεων.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν η αξιολόγηση των εμπλεκόμενων φορέων και η άσκηση – εκπαίδευσή τους μέσα από ρεαλιστικά σενάρια, σε πραγματικό χρόνο καθώς επίσης, ο περιορισμός και η αντιμετώπιση συνεπειών σε ανθρώπους και κτήρια, εξαιτίας σεισμικής δραστηριότητας.

Τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, Πύραρχος κ. Βικέντιος Μαρινάκης. Στην άσκηση συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας, η Ελληνική Αστυνομία, το Α.Τ. Λουτρακίου, το Ε.Κ.Α.Β., καθώς επίσης, εθελοντικές ομάδες (Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Κορίνθου, Διασωστικό Σώμα Κορινθίων “Πήγασος”), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αλλά και της συνεργασίας τους με τους αντίστοιχους φορείς.

Τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Α.Α. – Διοικητικών & Οικονομικών υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Σωτήριος Πέρρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτιστικής Προστασίας κ. Μίλτος Παπαδημητρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης μετά το πέρας της άσκησης ανέφερε: «Η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε μια τόσο μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφικών συμβάντων όπως ο σεισμός, ήταν μια πολύτιμη εμπειρία. Ευχαριστούμε τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας, Πύραρχο κ. Βικέντιο Μαρινάκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία και για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε. Ως Δήμος εμπλεκόμαστε σε όλα τα στάδια Πολιτικής Προστασίας, από την πρόληψη και τον μετριασμό των συνεπειών μέχρι την αποκατάσταση και είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι, όπου και όποτε μας χρειαστούν».

2022-03-04T10:46:07+00:00 Μάρτιος 4th, 2022|, Νέα, Συμαντικά|
Back