Επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Αναστέλλεται από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για διάστημα δεκατεσσάρων (14) ημερών η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 16838 (ΦΕΚ 783/Β΄/10.03.2020), κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,

Κλείνουν ΟΛΑ τα:

– Σχολεία δημόσια και ιδιωτικά όλων των βαθμίδων

– Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί

– Νηπιαγωγεία δημόσια και ιδιωτικά

– ΙΕΚ δημόσια και ιδιωτικά

– Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

– Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

– Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

– Μουσική Σχολή Λουτρακίου

 

Ακυρώνονται:

– Όλα τα χορευτικά Τμήματα του Δήμου

– Όλες οι εκδηλώσεις (πολιτιστικές, ιστορικές, θεματικές, παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδες, συνέδρια κ.ά.) που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε Δημοτικά Κτήρια όπως, Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο κ.ά., καθώς επίσης, στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

– Όλες οι δραστηριότητες των συλλόγων γονέων που γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες στα σχολεία

 

Αναφορικά με τη λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, να σημειωθεί πως, από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.

 

Αναφορικά με ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων παραμένουν ανοιχτοί, όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η παρουσία κοινού:

– κατά τη διεξαγωγή προπονητικών δραστηριοτήτων,

– κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και αγωνιστικών δραστηριοτήτων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά περισσότερα από εξήντα (60) άτομα, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 16837 (ΦΕΚ 782/Β΄/10.03.2020) για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Αναφορικά με τους ελέγχους β΄ τριμήνου στα Δημοτικά, σύμφωνα με τις Οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την πρόοδο των παιδιών τους:

α) Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ και Β ́ τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

β) Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β ́ τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2020-03-16T00:47:06+00:00 Μάρτιος 11th, 2020|Νέα, Συμαντικά, Πολιτική Προστασία, |
Back