Loading...
Home 2023-03-20T13:47:55+00:00

Κυριότερα Θέματα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  20/03/2023 18:30

Τελευταία Νέα

δείτε περισσότερα νέα .....

δείτε περισσότερα δελτία τύπου ......

Εκδηλώσεις

𝞝𝞮𝞳𝞲𝞶𝞰𝞼𝞮 𝞰 𝞮𝞬𝞳𝞪𝞽𝞪𝞼𝞽𝞪𝞼𝞰 𝞿𝟂𝞽𝞲𝞼𝞽𝞲𝞳𝟂𝞶 #LED 𝞼𝞽𝞸 𝞸𝞭𝞲𝞳𝞸 𝞭𝞲𝞳𝞽𝞾𝞸 𝞽𝞸𝞾 𝞓𝞰𝞵𝞸𝞾
-----
📌Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το ...έργο “Αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας led, στο εθνικό δίκτυο” του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Πελοποννήσου - Peloponnese Region.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, απέστειλε σχετικό αίτημα ενημέρωσης για την αντικατάσταση 1.095 σωμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν.

📌Παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη Γιωργος Γκιωνης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήριου Πέρρα Σωτηρης Περρας και του Αναπλ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με νέα φωτιστικά σώματα τύπου #led στην περιοχή Γκράβα, ενώ ακολουθεί η αντικατάστασή τους από την περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου έως το Ξενοδοχείο Ποσειδώνα.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν παρεμβάσεις στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου, από τη Γέφυρα του Ισθμού έως το Κολυμβητήριο Λουτρακίου, την Εθνικό οδό Ισθμού - Επιδαύρου και την πόλη των Αγίων Θεοδώρων.

🙏Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: “Πρόκειται για μια παρέμβαση κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια του οδικού δικτύου και το αίσθημα ασφάλειας των οδηγών και παράλληλα, για ένα έργο με “βαθύ” περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Peloponnese Region και τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα Παναγιώτης Ε. Νίκας, ο οποίος συνεχίζει να συνδράμει στο δύσκολο έργο μας για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα έργων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών”.

𝞢𝞮 𝞮𝞷𝞮𝞴𝞲𝞷𝞰 𝞸𝞲 𝞮𝞺𝞬𝞪𝞼𝞲𝞮𝞻 𝞳𝞪𝞽𝞪𝞼𝞳𝞮𝞾𝞰𝞻 𝞽𝟂𝞶 𝞭𝞾𝞸 𝞶𝞮𝟂𝞶 𝞲𝞼𝞸𝞹𝞮𝞭𝟂𝞶 𝞳𝞾𝞳𝞴𝞲𝞳𝟂𝞶 𝞳𝞸𝞵𝞫𝟂𝞶 𝞼𝞽𝞸 ...𝞚𝞸𝞾𝞽𝞺𝞪𝞳𝞲
-----
📍 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση – συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι – συμβολές οδών)», από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στο σημείο κατασκευής των κυκλικών κόμβων παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Σωτήριος Πέρρας Σωτηρης Περρας, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία για την πορεία υλοποίησης του έργου που αλλάζει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και την αισθητική του τοπίου στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου που φιλοξενεί τέσσερεις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες του τόπου όπως, το Κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος, το Λύκειο Λουτρακίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου και το Δημοτικό στάδιο Λουτρακίου "Χρ. Θώδης".

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

🙏Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: "Η κατασκευή των δύο κόμβων αναμένεται να διαμορφώσει συνθήκες οδικής ασφάλειας και ομαλής διακίνησης της κυκλοφορίας σε σημεία όπου στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα. Αλλάζουμε τον Δήμο μας, αποδίδοντας στους δημότες και τους επισκέπτες ασφαλείς, σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον δημόσιους χώρους ".

Ο πολυσήμαντος ρόλος του Αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων στο φάσμα είναι το θέμα της 5ης Ημερίδας που διοργανώνει το ΦΑΣΜΑ Σωματείο Γονέων & ...Φίλων Παιδιών και Ατόμων Με Αυτισμό Κορινθίας

Κυριακή 2 Απριλίου 2023
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

🏃‍♀️Ορεινός Αγώνας Γερανείων 2023🏃‍♂️

🏃‍♀️ 7ος Ορεινός αγώνας Γερανείων μήκους 22 χιλ.
🏃‍♂️ 5ος Δρόμος Περαίας Χώρας μήκους 10 χιλ.

Ετοιμαστείτε ...να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που συνδυάζεται με φυσική απαράμιλλη ομορφιά!
Σας περιμένουμε!
Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου

Συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες καθαρισμού από τα συνεργεία του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
-----
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ...εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης της Εθνικής οδού Ισθμού - Λουτρακίου, από το Κέντρο Αιμοκάθαρσης έως τον Ισθμό, προκειμένου να καταστεί η όλη διαδρομή ασφαλέστερη και ομορφότερη.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Μουζάκη, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας και με τη συνεργασία του Α.Τ. Λουτρακίου – αφού εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες άδειες-, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκίνησαν σήμερα εργασίες καθαρισμού, συλλογής απορριμμάτων και απομάκρυνσης αδρανών υλικών, στο ρεύμα προς Ισθμό. Τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης θα συνεχιστούν στην αντίθετη πλευρά και στο κεντρικό διάζωμα της οδού, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας όσο και για αισθητικούς λόγους.

🙏Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Με πρόγραμμα και σταθερούς ρυθμούς, πραγματοποιούμε εργασίες καθαρισμού, βελτιώνοντας με αυτόν το τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας την οδική μας ασφάλεια. Τα συνεργεία Καθαριότητας και Πρασίνου, σε συντονισμό με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για τη διαρκή καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και την εικόνα του Δήμου μας».

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη
-----
Μία νέα κοινωνική δομή, το ...Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λουτρακίου– Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συγκροτείται και θα λειτουργήσει σύντομα και θα στεγαστεί σε χώρο εντός του Δημοτικού κτηρίου Beau Rivage.

Η Πράξη συνολικού προϋπολογισμού 108.337,80 € (ΑΔΑ: 69ΙΠ7Λ1-ΩΜ6) εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και συμπεριλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Λουτρακίου– Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μα που έχουν ανάγκη.

📌Το Κέντρο Κοινότητας θα παρέχει υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης, υπηρεσίες που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, υπηρεσίες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και στήριξης. Πιο συγκεκριμένα:
1️⃣ Υποδοχή – Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών. Πληροφόρηση, υποστήριξη ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.
2️⃣ Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές. Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. Πιστοποιημένα ΚΕΚ, φορείς αρμοδίους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων κ.ά.).
3️⃣ Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων, σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού.

📌Για την παροχή των υπηρεσιών του, το Κέντρο Κοινότητας θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα στελεχωθεί από τρία άτομα (Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος και ένα Στέλεχος για θέματα προώθησης στην απασχόληση), με λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως.

📌Ωφελούμενοι θα είναι όλοι οι πολίτες του Δήμου, εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους συμπολίτες μας που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ωφελούμενοι του Προγράμματος «ΚΕΑ», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ανέργους/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχους διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά).

🙏Με αφορμή την ένταξη της Πράξης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: “Με προτεραιότητα τον πολίτη, επενδύουμε σε Δομές που σκοπό έχουν την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας τους. Θα ήθελα να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας και την υλοποίηση δράσεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο”.