Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2022

1970-01-01T00:00:00+00:00
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διοργάνωση: Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών | Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου –  Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου

«Unsaid»

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOGRAPHY EXHIBITION 

BEAU RIVAGE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ 

Εγκαίνια/Opening: 28/5/2022 / 18.00

ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΗΡΑΣ 2 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Διάρκεια έκθεσης/ Exhibition duration: 28/5 – 4/6/2022

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά Working hours: Daily 17:00 -20:00

Επιμέλεια Έκθεσης: Αναστάσης Πρωτοπαπάς

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 18:00 εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας «Unsaid» των μελών της  Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου στο Δημοτικό κτήριο BEAU RIVAGE στην παραλιακή Λουτρακίου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου –  Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

——

H Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου χρησιμοποιεί την τεχνική του φωτογραφικού δίπτυχου με ποικίλους τρόπους και διαφορετικές οπτικές, εξερευνώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ δυο εικόνων ως εκφραστικό μέσο. Η έκθεση «Unsaid» εστιάζει σε άρρητες έννοιες, συναισθήματα και σκέψεις αλλά και την προσπάθεια επικοινωνίας τους μέσω του σιωπηρού διαλόγου μεταξύ δυο εικόνων.

Αναστάσης Πρωτοπαπάς

Συμμετέχουν:

ΠΕΤΙΑ ΑΓΚΕΛΟΒΑ, ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗ, ΦΑΝΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΒΟΥΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΨΑΛΑΚΗ, ΛΟΡΕΝΑ ΚΙΡΚ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΙΚΙΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΑΖΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΦΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 


ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ “Familiar Places”

ATOMIKH ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

SOLO PHOTOGRAPHY EXHIBITION 

BEAU RIVAGE

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκαίνια/Opening: 28/5/2022 / 18.00

ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΗΡΑΣ 2 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Διάρκεια έκθεσης/ Exhibition duration: 28/5 – 4/6/2022

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά Working hours: Daily 17:00 -20:00

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 18,00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας “Familiar Places” του Σωτήρη Γκόνη στο Δημοτικό κτήριο BEAU RIVAGE στην παραλιακή Λουτρακίου.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου –  Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

—–

Σε πρώτο πρόσωπο

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1969. Είμαι απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού φέροντας το βαθμό του Πλωτάρχη ε.α. Έχω 1231,5 ώρες πτήσης με τα ελικόπτερα ΑΒ 212 ASW του Πολεμικού Ναυτικού και εκατομμύρια ώρες πλεύσης σε ελληνικά καθώς και σε διεθνή ύδατα.Είμαι κάτοχος πτυχίου σύμφωνα με EASAPart 66 ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού αεροσκαφών Β2 από το Σεπτέμβριο του 2021. Ζω στην Κρήτη. Είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Βλατάκη και έχω δύο κόρες 15 και 10 χρονών, την Ανθή και την Χαρά αντίστοιχα.

Φωτογραφία

Με τη φωτογραφία ξεκίνησα να ασχολούμαι τον Οκτώβριο του 2017 παρακολουθώντας μαθήματα στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ). Έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις που έχει διοργανώσει η BLANK WALL GALLERY στα Χανιά και το Φωτολόγιο στην Αθήνα. Επίσης συμμετείχα σε έκθεση του ΙΑΝΟΥ με θέμα Ημερολόγια Καραντίνας καθώς και στις εκθέσεις του MOMUSμε θέμα Anthropause (Διαδικτυακό Μέρος της Έκθεσης) και του MOMUS (Πειραματικό Κέντρο Τεχνών) με θέμα So Far So Close.

Η πρώτη μου ατομική έκθεση στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορίνθου 2022 περιλαμβάνει ένα μικρό δείγμα της έως τώρα φωτογραφικής μου πορείας. Έχει τίτλο“Familiar Places” και αναφέρεται σε ένα φανταστικό περιπετειώδες παιχνίδι δύο αδελφών σε οικεία μέρη με ασφαλή κατάληξη.


Ménage Project – Post Era Art Project

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOGRAPHY EXHIBITION

BEAU RIVAGE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εγκαίνια/Opening: 28/5/2022 / 18.00

ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΗΡΑΣ 2 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Διάρκεια έκθεσης/ Exhibition duration: 28/5 – 4/6/2022

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά Working hours: Daily 17:00 -20:00

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 18,00 εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ménage ProjectPost Era Art Project»  στο Δημοτικό κτήριο BEAU RIVAGE στην παραλιακή Λουτρακίου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σμαρώ Πλατιώτη

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λάρα Βρεττού| Αγγελική Γιατρά| Αναστασία Δίγκα| Εύη Μίνου| Ευθύμης Μουρατίδης| Ι ωάννα Μπούρα| Γιώργης Πανόπουλος| Άννα Πιέτρη| Σμαρώ Πλατιώτη| Μένη Σεϊρίδου| Βίκυ Σιουτοπούλου| Αλέκα Τσιρώνη

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

—–

Ménage Project- Post Era Art Project ménage [meɪˈnɑːʒ] NOUN

*the members of a household.

*synonyms: family · household · clan · tribe · children · offspring · youngsters · little ones

  • progeny · descendants · issue · kids · sprogs

Το Ménage Project- Post Era Art Project αποτελεί ένα ψηφιακό, συλλογικό καλλιτεχνικό έργο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2020 και για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά στο κοινό της πόλης.

Πρόκειται για μια σύνθεση φωτογραφιών, κειμένων και video art από μια ομάδα καλλιτεχνών (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βέροια) που θέλησε να αποκαταστήσει την επαφή και τη συλλογική δουλειά μέσω της ψηφιακής επικοινωνίας.

Δημιούργησε, λοιπόν, ένα ψηφιακό περιβάλλον, μια ψηφιακή “Συγκατοίκηση”, μέσω της οποίας σε εβδομαδιαία βάση και επεξεργαζόμενη διαφορετικές θεματικές, η ομάδα διατήρησε ζωντανό το συνδημιουργικό πνεύμα.

Το Νοέμβριο του 2021 εντάσσονται στο δυναμικό του ménage Project τέσσερα νέα μέλη, φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης, και ανανεώνουν τη σύνθεσή του.

Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης «Επόμενη Στάση», η οποία παραχωρεί τους χώρους της στη Στοά της Νέας Αγοράς, δρομολογούν την πρώτη παρουσίαση του ως επί το πλείστον συνολικού έργου της πλατφόρμας, εν είδη πολυμορφικής δράσης:

Έκθεση Φωτογραφίας

Προβολές Video & Video Art

Εγκατάσταση/ Προβολή Κειμένων

Στην πλατφόρμα menageproject.wordpress.com ο επισκέπτης/επισκέπτρια μπορεί να περιηγηθεί και να δει το σύνολο των έργων, καθώς και όλες τις θεματικές πάνω στις οποίες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν οι καλλιτέχνες.

 

Επιστροφή