Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αγίων Θεοδώρων

Δημοτική Βιβλιοθήκη 2019-10-16T11:31:00+00:00

 

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2016 ως χώρος αναγνωστηρίου, δανεισμού βιβλίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα βιβλία προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και ο αριθμός των τίτλων ανέρχονται σε περίπου εννέα χιλιάδες. Τα τμήματα που μπορείτε να βρείτε είναι ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικό τμήμα, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιογραφίες και μια μεγάλη γκάμα διαφόρων κατηγοριών. Ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί εκτός από τον δανεισμό, ως αναγνωστήριο και ως χώρος εκδηλώσεων/ εκθέσεων όπως, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και βιντεοπροβολών σε συνεργασία με διάφορους φορείς και συλλόγους. 

 

Από τον Οκτώβριο του 2018 καταχωρούμε τούς τίτλους των τεκμηρίων στο πρόγραμμα openΑΒΕΚΤ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, για τη διαχείριση και δημόσια διάθεση του Καταλόγου της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αγίων Θεοδώρων σε ένα φιλικό περιβάλλον αναζήτησης και πλοήγησης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Επίσης, συνεχίζεται η καταλογογράφηση στο πρόγραμμα καθώς και η ψηφιοποίηση του αρχείου της Δημοτικής Κοινότητας.

Έχει εγκατασταθεί προτζέκτορας προβολών και ηλεκτρονικός υπολογιστής για την πρόσβαση των πολιτών στο internet.


Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες και η εισροή του κόσμου για δανεισμό βιβλίων είναι αυξανόμενη καθώς και οι δωρεές βιβλίων.


 

Κανονισμοί της βιβλιοθήκης:

Για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης, παρακαλούνται όλοι οι αναγνώστες όπως προσέξουν τις παρακάτω οδηγίες:

-Διατηρείτε τα βιβλία καθαρά, μακριά από τρόφιμα και υγρά.

-Μην διπλώνετε τις σελίδες – Χρησιμοποιείτε σελιδοδείκτες.

-Μην ανοίγετε διάπλατα ή να διπλώνετε τα βιβλία, με τρόπο που πιθανόν να καταστραφεί το δέσιμο και το εξώφυλλο.

-Μην σημειώνετε στα βιβλία.

-Μην αφήνετε τα βιβλία εκτεθειμένα στον ήλιο, ή στο αυτοκίνητο γιατί ξεθωριάζουν.

-Επιστρέφετε τα βιβλία στον προκαθορισμένο χρόνο.

 

Όροι δανεισμού βιβλιοθήκης:

-Όλοι οι δημότες μπορούν να εγγραφούν ως Μέλη της Βιβλιοθήκης και να αποκτήσουν κάρτα την οποία να παρουσιάζουν όταν θα δανείζονται βιβλία. Η κάρτα Βιβλιοθήκης εκδίδεται από τον Βιβλιοθηκονόμο, αφού οι ενδιαφερόμενοι του παρουσιάσουν την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια  οδήγησής τους . Για τα παιδιά υπεύθυνοι είναι οι γονείς ή κηδεμόνες τους.

-Το χρονικό περιθώριο δανεισμού είναι για 15 μέρες.

-Δανείζεστε από 1-5 βιβλία εφόσον μπορείτε να τα διαβάσετε εντός του χρονικού πλαισίου που αναφέραμε.

-Για τυχόν καθυστέρηση κι αν δεν ενημερώσετε έγκαιρα τον βιβλιοθηκονόμο για ανανέωση της κράτησής σας, θα υπάρξει πρόστιμο.

-Για οποιαδήποτε απώλεια ή φθορά υλικού ή εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης με ευθύνη του χρήστη, ο χρήστης υποχρεούται σε πλήρη αποζημίωση.

 

Οι δωρεές βιβλίων είναι ευπρόσδεκτες, με προϋπόθεση τα βιβλία να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, να μην έχουν παρωχημένο περιεχόμενο και να εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα μίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα ολικής, μερικής ή καθόλου αποδοχής της δωρεάς, με βάση τη γενικότερη πολιτική ανάπτυξης της συλλογής της.

 
Αποστολή της Βιβλιοθήκης η δημιουργία και υποστήριξη ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος πληροφόρησης καθώς επίσης:

-Η προβολή του έργου των συγγραφέων του νομού Κορινθίας, αλλά και γενικότερα της Πελοποννήσου

-Εκπαιδευτικές – ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής

-Συνεργασία σε εκδηλώσεις και διαδανεισμός με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου

-Κάλυψη -όσο είναι δυνατόν- των αναγκών των μαθητών, σπουδαστών και ερευνητών που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να αποταθούν σε άλλες Βιβλιοθήκες για την εξυπηρέτησή τους

 
 
Όραμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίων Θεοδώρων είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ώστε να διατηρηθεί ως πνευματικό κληροδότημα που μεταδίδει γνώσεις, αξίες και ιδανικά στις επόμενες γενιές.
 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων

Διευθ. Δημητρίου Στάμου 1 ( ΑΝΩΘΕΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ), Άγιοι Θεόδωροι

Τηλ. – Φαξ. 2741 0 60035

Email. library@loutraki.gr

Facebook page. @bibliothikiagiontheodoron

Επιστροφή