ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ, ΣΤΙΣ 7 & 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 4849/21 (ΦΕΚ 207 Α ́) & ΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 86/22 Α.Δ.Σ. ( ΑΔΑ: 6955ΩΛ3-Ε8Β).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ, ΣΤΙΣ 7 & 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 4849/21 (ΦΕΚ 207 Α ́) & ΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 86/22 Α.Δ.Σ. ( ΑΔΑ: 6955ΩΛ3-Ε8Β).

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΤΗΣ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΟΡΤΗΣ                         ΤΗΣ  ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ  ΛΕΙΨΑΝΩΝ  ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ,  ΣΤΙΣ  7  &  8  ΙΟΥΝΙΟΥ  2024  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ                                                                                        ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ,  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 4849/21 (ΦΕΚ 207 Α΄) & ΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 86/22 Α.Δ.Σ. ( ΑΔΑ: 6955ΩΛ3-Ε8Β). 

ΧΩΡΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ

       Ο  χώρος που θα περικλείει τις παραχωρούμενες  αριθμημένες θέσεις, επί των πεζοδρομίων,  περιγράφεται
ως  κάτωθι :  

             α) Α΄   Ζώνη: Από την Π.Ε.Ο.Α.Κ. Νότια, μέχρι την οδό Ευαγγελίστριας  Βόρεια, επί    της οδού Παυσανία. 

            β) Β΄   Ζώνη: Από την οδό Παυσανία Δυτικά, μέχρι την οδό Μαυροβουνίου   Ανατολικά, επί   της οδού

Ευαγγελίστριας.   

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

       Οι άδειες που θα δοθούν στην Α΄,  &  Β΄ ζώνη, θα έχουν ισχύ  (2 ημέρες)  από  1η  πρωινή της 7ης          Ιουνίου  έως
12η  βραδινή της 8ης          Ιουνίου. 

 

ΘΕΣΕΙΣ

    Στους ανωτέρω χώρους εμπεριέχονται γραμμογραφημένες  και  αριθμημένες   θέσεις  (τα μονά νούμερα – θέσεις, εμφαίνονται στα πεζοδρόμια της Ανατολικής                                         πλευράς της οδού Παυσανία και της Νότιας πλευράς της οδού Ευαγγελίστριας                                             & τα ζυγά νούμερα – θέσεις εμφαίνονται στα πεζοδρόμια                              της Δυτικής                              πλευράς της οδού Παυσανία και της Βόρειας  πλευράς της οδού Ευαγγελίστριας ), οι οποίες ποικίλουν ως προς το μήκος (το πλάτος όλων των θέσεων ορίζεται σε 1m) & την τιμή, ως κάτωθι:  

     Α) 

ΑΡΙΘΜ. ΘΕΣΕΩΝ   ΜΕΤΡΑ (έκαστη)   ΤΙΜΗ ( ΓΙΑ 1 ΗΜΕΡA )   ΤΙΜΗ ( ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ)
Α΄ΖΩΝΗ      
19 4 m χ 1m  80 € (ΕΚΑΣΤΗ)  160 € (ΕΚΑΣΤΗ) 
7 3 m χ 1m  60 € (ΕΚΑΣΤΗ)  120 € (ΕΚΑΣΤΗ) 
4  2 m χ 1m  40 € (ΕΚΑΣΤΗ)    80 € (ΕΚΑΣΤΗ) 
———-   ———-   ———-   ———-  
 Β΄ΖΩΝΗ      
108 4 m χ 1m  60 € (ΕΚΑΣΤΗ)  120 € (ΕΚΑΣΤΗ) 
46 3 m χ 1m  45 € (ΕΚΑΣΤΗ)    90 € (ΕΚΑΣΤΗ) 
11  2 m χ 1m  30 € (ΕΚΑΣΤΗ)    60 € (ΕΚΑΣΤΗ)
———-   ———-   ———-   ———-  

Β)   Θα δοθούν μόνο δύο (2) άδειες για καντίνες, σε υφιστάμενους κατόχους αδειών(λαϊκών αγορών, στάσιμου – πλανόδιου εμπορίου), για τη λειτουργία κινητής καντίνας στις εξής θέσεις:  

 1. No:  44(6m) &      
 2. Νο : 135(6m),  με τιμή:    90 € έκαστη/ημέρα –  180 € έκαστη/2 ημέρες            

 

                                                                          ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 

     Στην  Θρησκευτική  Εμποροπανήγυρη,  μπορούν  να  δραστηριοποιούνται  ως  πωλητές,  φυσικά  και  νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:   

   α) Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, 
   β) Άδειας παραγωγού πωλητή, που δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές, 

   γ) Άδειας επαγγελματία πωλητή, που δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές, 

   δ) Άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο εμπόριο, 

   ε) Άδειας δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο & 

   δ) Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη. 

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΠΩΛΗΣΗΣ 

 1. Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πώληση ειδών στις βραχυχρόνιες αγορές, κατά τις ημέρες και τις ώρες που τα

αντίστοιχα καταστήματα ομοειδών ειδών παραμένουν κλειστά, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.  

 1. Τα είδη που επιτρέπονται να πωλούνται, είναι αυτά που αναγράφονται, στην βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή στην άδεια παραγωγού  και επαγγελματία πωλητή  που δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές
  ή στην άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο και πλανόδιο εμπόριο,  ή στην άδεια χειροτέχνη – καλλιτέχνη, ενδεικτικά:  Λευκά είδη,  είδη προικός, είδη υπόδησης, παιχνίδια,  άνθη, φυτά μουσικά είδη, DVD , CD,  ενδύματα, τρόφιμα & φαγώσιμα, πρόχειρα γεύματα(από καντίνες και φορητές εγκαταστάσεις έψησης),  αποξηραμένα άνθη, ασημικά, αντίκες  βιβλία, υαλικά, λουκουμάδες, μαλλί γριάς, ξηροί καρποί, ψιλικά, είδη παντοπωλείου, εργαλεία, είδη μπάνιου, τάπητες, χαλάκια, είδη διακόσμησης, κοσμήματα, βιομηχανικά είδη λαϊκών αγορών, παραδοσιακά είδη λαϊκής τέχνης, χειροτεχνήματα, καλλιτεχνήματα και έργα τέχνης πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιδίας παραγωγής, προϊόντα οικοτεχνίας (π.χ. μαρμελάδες, κομπόστες, γλυκά του κουταλιού, κρασί, τσίπουρο, τσικουδιά, ρακί, προϊόντα τομάτας, ζυμαρικά αρτύματα, κλπ.),  σε όλες τις ζώνες, 

ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ 

 

 1. Τα είδη που δεν επιτρέπονται να πωλούνται καθορίζονται στα εξής;  

α) Είδη ασέμνου περιεχόμενο ( περιοδικά,   DVD, CD,  κ.λ.π.). 

β) Είδη επικίνδυνα για ανάφλεξη και πρόκληση  πυρκαγιάς  ( πυροτεχνήματα κ.λ.π.) 

γ) Αποκλείονται παντός είδους δραστηριότητες και είδη που έχουν σχέση   με τον τζόγο. 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Η αίτηση (Παράρτημα) υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο άτομο.

2.Έκαστος  ενδιαφερόμενος, στην  αίτησή του,  θα αναφέρει το μήκος  θέσης & την τιμή αυτής, που ενδιαφέρεται
να καταλάβει, καθώς και τα είδη που θα διαθέσει. 

 1. Θα συνοδεύονται µε τα ακόλουθα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

    α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης, χορηγούμενη από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου πωλητή ή  
    β) Άδεια παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου(λαϊκών αγορών, στάσιμου – πλανόδιου εμπορίου) ή 

    γ) Άδεια επαγγελματία πωλητή υπαίθριου εμπορίου (λαϊκών αγορών, στάσιμου – πλανόδιου εμπορίου) ή 

    δ) Άδεια χειροτέχνη – καλλιτέχνη &   

    ε) Πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων. 

 1. Αιτήσεις που δεν πληρούν τα ανωτέρω, θα απορρίπτονται.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ

 

 1. Για την διαδικασία απόδοσης θέσεων δραστηριοποίησης, έχει συγκροτηθεί Γνωμοδοτική Επιτροπή ελέγχου και αξιολόγησης των αιτήσεων, καθώς και γνωμοδοτική Επιτροπή Ενστάσεων από υπαλλήλους της ίδιας αρχής, που έχουν οριστεί με Απόφαση Δημάρχου( αρ. πρωτ. 7885/11.05.2022 – ΑΔΑ: Ψ120ΩΛ3-ΧΑΛ). 

 

 1. Οι αιτήσεις συμμετοχής ελέγχονται και αξιολογούνται από Γνωμοδοτική Επιτροπή και σε περίπτωση ένστασης, από Επιτροπή Ενστάσεων, που συγκροτούνται πριν την οικεία προκήρυξη.
 2. Οι θέσεις αποδίδονται, κατόπιν κλήρωσης ανά κατηγορία πωλητών, με την ακόλουθη ποσόστωση: α) το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές, β) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, γ) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο & δ) το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη. 

 

 1. Κάθε πωλητής δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία (1) θέσεις στην βραχυχρόνια αγορά.
 2. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις, ανά κατηγορία πωλητών, είναι ίσες ή λιγότερες από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και η κλήρωση θα γίνεται μόνο για τις θέσεις.

 

 1. Πριν από την ημερομηνία έναρξης της βραχυχρόνιας αγοράς, βάσει του οριστικού καταλόγου κατόχων θέσεων που προκύπτει μετά από τη διαδικασία απόδοσης θέσεων μέσω έκδοσης προκήρυξης και πληρωμή του τέλους, εκδίδεται από τον  φορέα  λειτουργίας  απόφαση  έγκρισης  συμμετοχής  στην  αγορά,  η  οποία  αναρτάται  στο Ο.Π.Σ.Π.Α.,  στην  ιστοσελίδα  του  Δήμου,  την  οικεία  Περιφέρεια  και  στους  πίνακες  ανακοινώσεων  του  φορέα λειτουργίας, με μέριμνα του τελευταίου. Στην ανωτέρω απόφαση έγκρισης περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής: α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή, β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά, το νούμερο, το μήκος και την αξία της  θέσης. 
 2. Για την εύρυθμη λειτουργία της θρησκευτικής Εμποροπανηγύρεως και στην περίπτωση κατά την οποία μετά την χορήγηση των θέσεων προκύψει ανάγκη για αμοιβαία ανταλλαγή θέσεων μεταξύ δικαιούχων, αρμόδιο για την ανταλλαγή αυτή είναι η Υπηρεσία του Δήμου.

 

ΤΕΛΗ

     Οι  άδειες θα αφορούν, συγκεκριμένη  αριθμημένη  θέση, με  την     πληρωμή    ποσού,    γενομένου    από τον
πολλαπλασιασμό του μήκους της έκαστης θέσης, επί την διάρκεια  (δύο ημερών),  επί την  τιμή του τ.μ., όπως
αυτή έχει   καθοριστεί με την αριθμ. 86/22 απόφαση   του   Δημοτικού   Συμβουλίου,    περί      τελών     κατάληψης
δημοτικού  χώρου για το Πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων.  

ΕΙΣΠΡΑΞΗ

 

          Για  την  πληρωμή  του  αναλογούντος  τέλους  θα  προσέρχονται  οι  ίδιοι  οι  δικαιούχοι  µε  την  επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου ή  εξουσιοδοτημένο άτομο. Το διπλότυπο  είσπραξης  που  εκδίδεται, ενέχει ισχύ άδειας
και  θα αναφέρονται:  

        α) Τα στοιχεία του  δικαιούχου,    

        β) Το διάστημα ισχύος  και το έτος,     

        γ)  Ο αριθμός θέσης, 

        δ) Το μήκος θέσης,   

        ε) Τα πωλούμενα είδη – προϊόντα. 

ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ

1.Οι εγκρίσεις που θα χορηγηθούν για την συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη είναι προσωποπαγείς, και δεν επιτρέπονται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά χρήση, των αδειών, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που  απορρέουν από αυτές, από οποιανδήποτε τρίτο. 

2.Παραδίδονται  αποκλειστικά  στον  δικαιούχο  με  την  επίδειξη  αποδεικτικού  στοιχείου  ταυτότητας  μετά  την καταβολή των αναλογούντων τελών. 

3.Έχουν ισχύ όση και η διάρκεια της εμποροπανηγύρεως για την οποία χορηγούνται. 

4.Αφορούν   αποκλειστικά   την   έκθεση   και   πώληση   ειδών   που   είναι   αντικείμενο   δραστηριότητας   του ενδιαφερομένου.                                                          

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ

     Οι συμμετέχοντες:  

α.  θα τηρούν τους όρους της αριθμ. 86/2022 Κανονιστικής Απόφασης Δ.Σ., καταχωρημένη στο Ο.Π.Σ.Α.Α. . 

β. Θα  τηρούν  τους  όρους και  τις  προϋποθέσεις    άσκησης υπαίθριου  εμπορίου, που ορίζονται με τις διατάξεις

του Ν. 4849/21. 

γ.  Είναι  προσωπικά  υπεύθυνοι   και  υπόλογοι, για  την συνεχή καθαριότητα του χώρου ευθύνης τους.  Μετά  την αποχώρησή                             τους  ο  χώρος  θα είναι  ελεύθερος και καθαρός όπως ελεύθερο και καθαρό τον παρέλαβαν. 

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Στον    παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο έχουν ήδη  γραμμογραφηθεί και αριθμηθεί οι  θέσεις (επί των πεζοδρομίων) από συνεργείο του Δήμου.  
 2. Η παρούσα συνοδεύεται από Τοπογραφικό διάγραμμα(Παράρτημα),καταχωρημένο στο Ο.Π.Σ.Α.Α., στο οποίο απεικονίζονται τα όρια του χώρου τέλεσης της εμποροπανηγύρεως, το σύνολο των θέσεων με αρίθμηση. 
 3.    Κατάσταση µε   τα στοιχεία  των δικαιούχων   και τις παραχωρούμενες   θέσεις,    θα    διαβιβάζονται    στις
  Υπηρεσίες Ελέγχου (Ελληνική Αστυνομία, Αρμόδιοι Υπάλληλοι Δήμου κλπ), στις      οποίες    ανατίθεται ο  έλεγχος
  της  ορθής   εγκατάστασης  των  δικαιούχων, της  τήρησης  των όρων της  άδειας, της  απομάκρυνσης  των  άνευ
  αδείας   συµµετεχόντων στις  πανηγύρεις, καθώς και της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων.         

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Η προθεσμία υποβολής  των αιτήσεων λήγει στις 05-06-2023 ημέρα Τετάρτη.

 

      Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ( πλήρους δικαιολογητικών), υποβάλλονται: 

 1. Αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (τηλ.: 2744360127 – 128) στο

ισόγειο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΙΑΣΩΝΟΣ 1 – 20300 – ΛΟΥΤΡΑΚΙ 

 1. Στο email: e-protokollo@loutraki.gr. 

 

            ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Βασίλειος  Ζερβός – Αικατερίνη Ανδρέου / τηλ.: 2744360182 – 2741360419

Προθεσμία υποβολής : 05/06/2024 14:00:00

Συνημμένα :
 • Προκήρυξη - ΑΙΤΗΣΗ       
2024-05-16T11:48:44+00:00 Μάιος 15th, 2024|
Επιστροφή