«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν

«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν

Με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατο της Ανζέλ Κουρτιάν, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, τη θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί με  την σύμπραξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, την χορηγία της οικογενείας της εκλιπούσας συγγραφέως που έζησε και ενταφιάστηκε στη πόλη μας και με την ευγενική προσφορά της Χριστίνας Αλεξανιάν να εμφανιστεί χωρίς αμοιβή, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 21:30 στον προαύλιο χώρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 27413 60432 & 27413 60406. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω μέτρων κατά του COVID-19.

——————————-

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέα. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια. Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της…

  1. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2021-07-20T11:21:41+00:00 Ιούνιος 18th, 2021|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή