Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Τοπικής Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Συντονιστικό Όργανο Τοπικής Πολιτικής Προστασίας

Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη..
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και εθελοντικών ομάδων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και τις δράσεις για τη θωράκιση του Δήμου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, τα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και επικαιροποίησης αντισεισμικής προστασίας καθώς επίσης, τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.
Με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν από την εκδήλωση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών στην περιοχή του Δήμου μας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία και την αποτροπή της επικινδυνότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου Νόμου Πολιτικής Προστασίας, ενώ ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, Κωνσταντίνος Παντελέου Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας & Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αναστάσιος Σακελλαρίου Αντιδήμαρχος Α.Α. Διοικητικού – Οικονομικού, Σπύρος Ράτης Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων & Μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του δάσους», Μάρθα Μυστακίδου Διοικήτρια Α.Τ. Λουτρακίου, Χρήστος Πλατάς Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Παναγιώτης Πολυζωΐδης Λιμενάρχης Κορίνθου, Γιώργος Σταθάς Υπεύθυνος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δημήτρης Μακρίδης Προϊστάμενος Τ.Υ. & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου, Μιχάλης Κανάκης από τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και ο Παναγιώτης Γέρου από τον Σύλλογο Εθελοντικής Ομάδας Διασωστών Κορινθίας. Συντονιστής του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας είναι ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Γραφείο Τύπου

Επιστροφή