Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο «Καταρράκτες Λουτρακίου» που αφορούν στην εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» που είχε πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν την απομάκρυνση μεμονωμένων επικρεμάμενων ογκόλιθων και κατασκευή φράχτη ανάσχεσης καταπτώσεων κατάλληλου ύψους και απορρόφησης ενέργειας και επένδυσης με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα. Με την ολοκλήρωσή τους, δημιουργείται ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, επαναφέρεται η προγενέστερη της κατολίσθησης, ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, και επιτυγχάνεται η επαναλειτουργία του καταστήματος ως πόλος έλξης.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο που συμβάλει στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής και θέτει τις βάσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος στους Καταρράκτες. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις και έργα που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα, ενισχύουν την οδική ασφάλεια και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας».

Γραφείο Τύπου

2023-01-11T11:58:58+00:00 Ιανουάριος 11th, 2023|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή