ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εορτασμού Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εορτασμού Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στον Δήμο μας.

 Επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες των υπ’ αριθ. Πρωτ. 16546/14-03-2022 (ΑΔΑ: ΨΤ2046ΜΤΛ6-ΔΨ5) και 16557/14-03-2022 (ΑΔΑ: 66Π746ΜΤΛ6-Ν4Ε) εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να λάβετε γνώση, με τη θερμή παράκληση για την έγκαιρη προσέλευσή σας στους Ιερούς Ναούς κατά την ημέρα της δοξολογίας, στο πλαίσιο της πιστής τήρησης του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. Σε περίπτωση νεότερης οδηγίας, το Πρόγραμμα Εορτασμού θα εναρμονιστεί αντίστοιχα.


Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α

Το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΤΕΤΑΡΤΗ 

23 Μαρτίου 2022

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται οι κρατικές υπηρεσίες, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα υποκαταστήματα τραπεζών, τα ιδιωτικά γραφεία και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

 

ΠΕΜΠΤΗ

24 Μαρτίου 2022

Σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις.

Πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών κτηρίων, ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων, κεντρικών οδών, πλατειών και οικιών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2022.

 

Λ  Ο  Υ  Τ  Ρ  Α  Κ  Ι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25 Μαρτίου 2022

Ώρα  09:45     

Προσέλευση Επισήμων στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ώρα 10:00          

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου, κα Μπογιατζιάν – Γεώργαρη Δώρα.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωπος αυτών, οι Εκπρόσωποι Εφέδρων Αξιωματικών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων και Τοπικών Φορέων, οι Εκπρόσωποι των Ενώσεων τοπικού χαρακτήρα, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα  10:45         

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία.

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ώρα 11:30          

Θα γίνει παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, επί της κεντρικής λεωφόρου, από το ύψος του κινηματογράφου «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Θα  ακολουθήσουν  παραδοσιακοί  χοροί  από  μαθήτριες  και  μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, του Γυμνασίου Λουτρακίου και του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Τελετάρχες:  Γκιώνη Ειρήνη – Ιωάννου Αικατερίνη

___________________________________

Α  Γ  Ι  Ο  Ι      Θ  Ε  Ο  Δ  Ω  Ρ  Ο  Ι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25 Μαρτίου 2022

Ώρα  09:45         

Προσέλευση Επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίων Θεοδώρων.

Ώρα 10:00          

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίων Θεοδώρων,  κα Τζαβίδα Ασημίνα.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα 10:30          

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία. 

Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Ώρα 10:50          

Θα γίνει παρέλαση ενώπιον των επισήμων, με τη συμμετοχή των Σχολείων των Αγίων Θεοδώρων, επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Τελετάρχες: Μπρεζετού Αικατερίνη – Στάμου Αλέξανδρος

___________________________________

Π  Ε  Ρ  Α  Χ  Ω  Ρ  Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25 Μαρτίου 2022

Ώρα  09:20         

Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ώρα 09:30          

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα  10:00         

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο (Πλατεία Ταξιαρχών) και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία. 

Θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ακολουθεί μαθητική παρέλαση των Σχολείων της Περαχώρας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου.

Τελετάρχες: Πρωτοπαππάς Μενέλαος – Σταύρου Θεμιστοκλής

___________________________________

Ι  Σ  Θ  Μ  Ι  Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25 Μαρτίου 2022

 

Ώρα 9:50             

Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ώρα 10:00          

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ισθμίας, κα Θηβαίου Βασιλική.

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

Οι Εκπρόσωποι Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, οι Εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και Τοπικών Φορέων, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

Ώρα 10:30          

Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τα Σχολεία. 

Εν συνεχεία, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ώρα 11:00          

Μαθητική παρέλαση ενώπιον των επισήμων, επί της κεντρικής οδού Ισθμίας.

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης η Τροχαία Κορίνθου.

Τελετάρχες: Γκούμα Μαρία – Ρουστέμη Πηγή

___________________________________

Κοινοποίηση:

  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου μας.

2022-03-23T10:52:53+00:00 Μάρτιος 22nd, 2022|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή