Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού (European Historic Thermal Towns Association) που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Caldas da Rainha της Πορτογαλίας, από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2017.

 

Στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σε κεντρικά σημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με επίκεντρο το πρώτο Ιατρικό Νοσοκομείο στον κόσμο. Επίσης, παρουσιάστηκε η ανάγκη επιτακτικής αναδιαμόρφωσης των σχέσεων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού και παρουσιάστηκε το φιλόδοξο έργο «Thermal Heritage of Europe Atlas», που θα καταστήσει δυνατή τη χαρτογράφηση και τεκμηρίωση όλων των ευρωπαϊκών πόλεων θερμαλισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) των πόλεων που συμμετέχουν .

Στις τριήμερες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ κ. Σωτηρία Κορδαλή, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Διονύσιος Καντήρος και δύο εκπρόσωποι του Loutraki Thermal Spa, ο κ. Νικόλαος Πετρίτσης Διευθυντής και η κ. Κατερίνα Πέτρου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Γραφείο Τύπου

2023-01-10T11:38:14+00:00 Μάιος 19th, 2017|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή