Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Νικόλαος Δούμπας»!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Νικόλαος Δούμπας»!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 ο πρώτος ετήσιος διαγωνισμός «Νικόλαος Δούμπας» που αθλοθετήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και τον Δήμο Λουτρακίου –  Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το 2021.

Στην διαγωνιστική διαδικασία έλαβαν μέρος 14 μουσικοί της Φιλαρμονικής Λουτρακίου οι οποίοι διακρίθηκαν για τις ιδιαίτερα υψηλές τους επιδόσεις στα απαιτητικά μουσικά έργα που είχαν επιλεγεί για κάθε κατηγορία μουσικών οργάνων.

Την επιτροπή αποτέλεσαν οι καθηγητές της Φιλαρμονικής: Κατερίνα Παντελέων, Νίκος Κωνσταντέλος, Χρήστος Καλούδης, Γιάννης Καΐκης, Σάκης Μυρώνης και Παναγιώτης Κολιαβασίλης, ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος και οι μουσικοί: Θοδωρής Μαυρομάτης, Κορυφαίος Φλαουτίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Παύλος Σεργίου, καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωρφείο Ωδείο Αθηνών και μαέστρος της ΑΣΟΝ.

Το πρώτο βραβείο με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής απονεμήθηκε στον κρουστό μουσικό, Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο και θα έχει τη μορφή υποτροφίας για τη συνέχιση των σπουδών του σε αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα.

Συναυλία Φιναλίστ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η συναυλία των φιναλίστ του διαγωνισμού στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στο Πνευματικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Σάκης Παπαθανασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Γιώργος Οικονόμου.

Η κα Κόρκα απέμεινε το βραβείο στον νικητή, εξήρε το έργο της Φιλαρμονικής και τόνισε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στο Νικόλαο Δούμπα το οποίο και θα στηρίξει η Περιφέρεια.

Το φετινό βραβείο προσέφερε ο κ. Ιωάννης Λαζαρίδης ενώ τα έξοδα της διοργάνωσης κάλυψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής ευχαριστούν θερμά τον κ. Λαζαρίδη για τη σπουδαία του προσφορά αλλά και την κ. Κόρκα για την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας στο εγχείρημα.

2022-03-30T11:16:42+00:00 Μάρτιος 22nd, 2022|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή