Κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λουτρακίου

Κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λουτρακίου

Ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην υπ’ αρίθμ. 28/2023 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 9η Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έκδοση «Ψηφίσματος για το δυστύχημα στα Τέμπη» και τη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λουτρακίου.

Έπειτα από συνεννόηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους πολίτες για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 10:00 – 12:00, στον πεζόδρομο έμπροσθεν του Δημαρχείου Λουτρακίου (Ιάσονος & Εθνικής Αντιστάσεως, Λουτράκι).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης  δήλωσε: «Η τραγωδία των Τεμπών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Ζητάμε τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας σε βάθος. Η λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας είναι επιτακτική και αναγκαία, με μεταρρυθμίσεις στον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του Κράτους, με ουσιαστικό διάλογο και στοχευμένες παρεμβάσεις, μακριά από πελατειακές σχέσεις και συντεχνιακά συμφέροντα. Ο σεβασμός στη μνήμη των νεκρών απαιτεί τόλμη και άμεσο σχεδιασμό για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες».

2023-03-15T14:27:08+00:00 Μάρτιος 15th, 2023|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή