Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 22/03 στο Λουτράκι

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα 22/03 στο Λουτράκι

Τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 181 δημότες το Λουτρακίου. Μόλις ένα (1) από τα 181 τεστ βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι το ιικό φορτίο στον Δήμο μας εντοπίζεται χαμηλό (με ποσοστό που αγγίζει το 0,55%).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν σήμερα στο Λουτράκι και χθες στον Σχίνο, σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, παρουσιάζονται αισιόδοξα, καθώς μας αποδεικνύουν πως η μέση τιμή συγκέντρωσης ιικού φορτίου στον Δήμο μας τις τελευταίες ημέρες, διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Η εικόνα της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο παραμένει ανησυχητική και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Συνεχίζουμε με μεγάλη ευθύνη, ατομική και συλλογική, για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και τον Αντιδήμαρχο Α.Α./ Διοικητικού – Οικονομικού, Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid-19 Αναστάσιο Σακελλαρίου για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε λίγες ώρες με απόλυτη ασφάλεια.

 

 

Γραφείο Τύπου

2021-03-22T14:08:29+00:00 Μάρτιος 22nd, 2021|Δελτία Τύπου, Σημαντικά, κορωνοϊός Covid-19|
Επιστροφή