Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι

Η πόλη του Λουτρακίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, καθώς από τις 11 έως τις 18 Μαΐου 2024 θα φιλοξενήσει τα U15 European Wrestling & Grappling Championships.

Από τις 15 έως τις 18 Μαΐου 2024 στο U15 EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2024 (GR/FS/WW) πάνω από 700 νεαροί παλαιστές από περισσότερες από 35 χώρες θα συγκεντρωθούν στον πιο δημοφιλή αθλητικό προορισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Λουτράκι.

Νωρίτερα, στις 11 και 12 Μαΐου 2024, θα λάβει χώρα το U15 EUROPEAN GRAPPLING CHAMPIONSHIP 2024 (GP/GP Gi)  με περισσότερους από 150 αθλητές.

Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με την συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης.

Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το SPORTCAMP.

Οι Ηλικιακές Κατηγορίες του U15 EUROPEAN WRESTLING CHAMPIONSHIP 2024 (GR/FS/WW) είναι  αθλητές U15 (κάτω των 15 ετών) σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης.

Οι Κατηγορίες Αγωνισμάτων έχουν ως εξής:

  • Boys U15 & Women GR / FS / WW

Όσον αναφορά το U15 EUROPEAN GRAPPLING CHAMPIONSHIP 2024 (GP/GP Gi) οι ηλικιακές κατηγορίες είναι U15 (κάτω των 15) σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης.

  • Grappling & Grappling Gi (GP/GP Gi)

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα όπως η Ελεύθερη Πάλη, το Brazilian Jiu-Jitsu, το Luta Livre Brasileira, το Catch Wrestling, το Judo, το Sambo, και ο στόχος του αθλήματος είναι η κατάρριψη και ο έλεγχος του αντιπάλου. Το Grappling, από όλα τα σύγχρονα στυλ πάλης, είναι το πλησιέστερο στην αρχαία ελληνική πάλη ή Πάλε, που ασκούνταν στους παλιούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Grappling χωρίζεται σε 2 στυλ: Grappling, όπου οι αθλητές φορούν σορτς και ένα πουκάμισο συμπίεσης που ονομάζεται rashguard και Grappling Gi, όπου οι αθλητές φορούν κιμονό.

 

To Λουτράκι αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τουρισμό όσο και για προγράμματα εκπαίδευσης και αθλητικών εκδηλώσεων όλο το χρόνο. Οι υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, παρέχουν σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές τις ιδανικές συνθήκες για αθλητικές προετοιμασίες και αθλητικές διοργανώσεις. Η πόλη έχει φιλοξενήσει αμέτρητα μεγάλα διεθνή, Ευρωπαϊκά και Μεσογειακά πρωταθλήματα και τουρνουά με απόλυτη επιτυχία.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος, ενώ οι αθλητές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης και στις εγκαταστάσεις του Sportcamp.

 

Γραφείο Τύπου

2024-05-15T09:52:37+00:00 Απρίλιος 30th, 2024|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή