ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Νέα φανάρια στον κόμβο του Νέου Λυκείου Λουτρακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Νέα φανάρια στον κόμβο του Νέου Λυκείου Λουτρακίου

Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και εγκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών (φανάρια) στον κόμβο που εξυπηρετεί το Νέο Λύκειο Λουτρακίου και το Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος. 

Η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών επιλύει με ουσιαστικό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή, καθώς η ύπαρξη του Σχολείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου και η διέλευση των μαθητών και των αθλητών καθιστούσαν το σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Συμπληρωματικά, πραγματοποιήθηκε από τους υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η κατασκευή των πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση όλων των πεζών που καθημερινά διέρχονται από αυτό το σημείο. 

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης σημείωσε πως «Πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει στην άρση της επικινδυνότητας του κυκλοφοριακού κόμβου, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για τους πεζούς και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Έχουμε ήδη υπογράψει Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προχωράμε σύντομα στην κατασκευή δύο (2) ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της επαρχιακής οδού Ισθμού – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου, που φιλοξενεί τρεις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, το νέο Λύκειο Λουτρακίου και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου. Προσπαθούμε με κάθε πρόσφορο  μέσο, εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια».

Το έργο προϋπολογισμού 60.000,00 € χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών επί θητείας του πρώην Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Δέδε. 

Γραφείο Τύπου

2020-04-03T18:12:08+00:00 Απρίλιος 3rd, 2020|Δελτία Τύπου, Σημαντικά|
Επιστροφή