Υπογραφή όρκου αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Σέσις Λετονίας και Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Υπογραφή όρκου αδελφοποίησης μεταξύ Δήμου Σέσις Λετονίας και Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στα πλαίσια του προγράμματος «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες (CERV)» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η πόλη του Σέσις της Λετονίας πραγματοποιήθηκε η Α’ φάση της υπογραφής του όρκου αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Από τις 17 έως την 21η Οκτωβρίου, αποστολή από το Σέσις με επικεφαλής των Αντιδήμαρχο κ. Atis Egliņš-Eglītis κατέφθασε στο Λουτράκι, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και αντιπροσωπεία του Δήμου.

Στις ημέρες που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κορινθίας όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Λουζιώτης με το επιτελείο του και επιχειρηματίες της περιοχής, αναλύοντας όλες τις οικονομικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά στον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και το μεγάλης σημασίας θέμα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Κορινθία.

Ακολούθησαν ξεναγήσεις από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, όπως στο Ηραίο Περαχώρας, τον Ισθμό Κορίνθου, τα Ίσθμια, την Αρχαία Κόρινθο, και τον Ακροκόρινθο, όπου οι επισκέπτες από την Λετονία αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μαγεύτηκαν από τον πλούτο του Ελληνικού πολιτισμού και την ιστορία της περιοχής. Πραγματοποιήθηκαν συναρτήσεις με πολιτιστικούς παράγοντες και φορείς, και συζητήθηκαν απόψεις και θέματα πολιτιστικού περιεχομένου, αφήνοντας μια υπόσχεση για μελλοντικές συνεργασίες.

Την 19η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής του όρκου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ισθμίων. παρουσία της Πρέσβειρας της Λετονίας κυρίας Iava Bride η οποία και υπήρξε μάρτυρας της υπογραφής του όρκου του προγράμματος TWINNING-TOWNSμ από τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη και τον αντιδήμαρχο του Σέσις κ. Atis Egliņš-Eglītis. 

Η κυρία Πρέσβης της Λετονίας δήλωσε ενθουσιασμένη από τη νέα σελίδα που ανοίγεται στις Ελληνο-Λετονικές σχέσεις, μεταξύ δύο λαών με παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο κ. Egliņš-Eglītis ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφθεί τον Δήμο, αλλά και τη δυνατότητα να συμβάλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και στην προώθηση οικονομικών και πολιτιστικών συνεργασιών. Τέλος, κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη και τους συνεργάτες του να επισκεφτεί με την Ελληνική αποστολή το Σέσις σύντομα ώστε να επισφραγιστεί η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ο κ. Γκιώνης από την πλευρά του ευχαρίστησε την κυρία Πρέσβη που μας τίμησε με την παρουσία της αλλά και την έμπρακτη στήριξή της στην επιτυχία του εν λόγω εγχειρήματος, την αξιόλογη και δραστήρια Λετονική αποστολή και τον επικεφαλής της, για την παρουσία του στον Δήμο μας αλλά και την εκπλήρωση του από κοινού του οράματος μας για την προώθηση ενός σύγχρονου δικτύου μεταξύ των δύο λαών με ιστορικές σχέσεις φιλίας και αλληλοϋποστήριξης,
θεμελιωμένου στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αποδεχόμενος την πρόσκληση, η Ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί την πόλη του Σέσις από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, όπου θα υπογραφεί ο προβλεπόμενος όρκος, ως αφετηρία μιας αμφίδρομης συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων στον τομέα τους πολιτισμού, τους ιστορικού τουρισμού, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. 

2023-11-14T10:47:24+00:00 Οκτώβριος 22nd, 2023|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή