Στο «κόκκινο» ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στο «κόκκινο» ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εντάσσεται από αύριο, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στις 6.00 το πρωί, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») του Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β’ απλό κόκκινο):
• Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία).
• Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
• Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.
• Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
• Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με τη μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η λειτουργία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
• Τα καταστήματα κλείνουν στις 5.30 μ.μ. και τις Κυριακές παραμένουν κλειστά.

«Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που σημειώνεται στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Είναι η στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και εγρήγορση από όλους μας. Θα ήθελα να απευθύνω ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και έκκληση στους δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές εκτός σπιτιού. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής» τόνισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης απευθύνοντας έκκληση προς τους δημότες για αυστηρή τήρηση των μέτρων
Η κατάσταση «αυξημένης επιτήρησης» ισχύει έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021. Με τη λήξη ισχύος των προληπτικών μέτρων, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα προβεί σε εκ νέου ενημέρωση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εκδοθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2021-02-26T23:46:53+00:00 Φεβρουάριος 26th, 2021|Δελτία Τύπου, Σημαντικά|
Επιστροφή