𝟏𝟖𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐖𝐮𝐬𝐡𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩 & 𝟔𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐊𝐮𝐧𝐠 𝐅𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩

𝟏𝟖𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐖𝐮𝐬𝐡𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩 & 𝟔𝐭𝐡 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐊𝐮𝐧𝐠 𝐅𝐮 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γουσού και το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ φου, σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού- Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού – Διοικητικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδόργιαστος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λάμπρος Σταμούλης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πιερράκος, καθώς επίσης, ο Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος του Sportcamp κ. Μιχάλης Ξηρογιάννης.
Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε τη χαρά του για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν. Οι συμμετέχοντες, μας πληροφόρησε πως ήδη απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε διάφορα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης. Σε συνέχεια των δηλώσεων, τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κάνοντας λεπτομερή αναφορά στο άθλημα. Πληροφόρησε πως υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδών πάνω στο Wushu και πως χάρη στην αρμονία που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας αλλά και των αθλητών, στην Ελλάδα το άθλημα έχει αποκτήσει μεγάλη εξέλιξη και πρόοδο τόσο στο επίπεδο αθλητών όσο και σε διοργανώσεις.
Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος κύριος Αδόργιαστος δήλωσε πως πρώτη φορά στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα τόσο μεγάλης εμβέλειας όσον αφορά το WushuKungFu. Ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε την εμπιστοσύνη της προς την Ελληνική Ομοσπονδία προβαίνοντας στην έγκριση του Πρωταθλήματος. Για την επίτευξή του, όπως ανέφερε, σημαντικό ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία τους με τον Δήμο και το Sportcamp, χαρακτηρίζοντάς τους ιδιαίτερα φιλόξενους. Επιπλέον, πρόσθεσε πως στόχος της Ομοσπονδίας είναι η μεταλαμπάδευση των αξιών του Wushu στους νέους.
Ο κ. Ξηρογιάννης, σε συνέχεια των λόγων των προαναφερθέντων, επιβεβαίωσε την αμοιβαιότητα για την καλή συνεργασία με τα μέλη της διοργάνωσης, κι όπως κι εκείνοι, έτσι και ο ίδιος ανέφερε πως οι μέρες αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, καθώς έπονται μεγάλες διοργανώσεις ευρωπαϊκού βεληνεκούς.
Ο κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις πληροφορίες που μοιράστηκαν και προσκάλεσε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει από κοντά αυτό το μεγάλο γεγονός.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αριθμό συμμετεχόντων αθλητών και τις χώρες προέλευσής τους, τα μέλη της διοργάνωσης αποκρίθηκαν πως αγγίζουν τους 700 αθλητές από πλήθος χωρών, όπως Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία Ιταλία, Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες.
Τo 18ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wushuκαι το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kung Fu διοργανώνoται στο Λουτράκι για 6 μέρες, από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2022. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ηλικιακών κατηγοριών, από παιδία 10 ετών μέχρι και άτομα των 60 ετών. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wu-shu Kung fu πρόκειται να φιλοξενηθεί στην όμορφη λουτρόπολη και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτό, περισσότεροι από 400 αθλητές από 20 χώρες καθώς και 200 Έλληνες αθλητές πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της χώρας.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου “Γ. Γαλανόπουλος” στο Λουτράκι, όπως και τα αγωνίσματα όλες τις αγωνιστικές μέρες..
Γραφείο Τύπου
 
 
 
 
 
2022-11-21T13:23:08+00:00 Νοέμβριος 11th, 2022|Δελτία Τύπου, Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή