Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Γκιώνη με τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για σημαντικά έργα του Δήμου

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου κ. Γκιώνη με τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για σημαντικά έργα του Δήμου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουνίου ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη για σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση μεγάλων έργων εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων όπως,

  • το έργο «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων», στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου
  • το εμβληματικό έργο «Ανάπλαση τμήματος του Παραλιακού μετώπου επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου»
  • έργα «Αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής» και διευθέτησης των ρεμάτων, καθώς επίσης,
  • έργα «Αποκατάστασης και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Σχίνου» που επλήγησε από την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για τα έργα «Σχέδιο δράσης ανάπτυξης δικτύου πεζοδρομίων και λειτουργικής διασύνδεσης» και «Βελτίωση των συνθηκών οδικού περιβάλλοντος» στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων για τη διεύρυνση του δημόσιου χώρου με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, βάσει των μελετών που έχουν ήδη εκπονηθεί από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Υπηρεσιών Δόμησης κ. Κωνσταντίνος Παντελέου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, οι οποίοι παρείχαν ενημέρωση για θέματα τεχνικών έργων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για την αμέριστη συμβολή του στην πορεία των σημαντικών αυτών υπό υλοποίηση έργων, για τα οποία θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

2021-06-11T13:46:56+00:00 Ιούνιος 11th, 2021|Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή