Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό υπογράφηκε στην Κόρινθο χθες, την Πέμπτη 23 Ιουλίου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας & Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα Κώνστα , προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι η όλη λειτουργία του περιπτέρου θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια που θα καλύπτει και τις δαπάνες λειτουργίας, ενώ από την πλευρά του ο δήμος θα έχει τη γενική επίβλεψη και την αρμοδιότητα για την καθαριότητα του χώρου στο δεύτερο αυτό περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, μετά από εκείνο στην Σπάρτη.

Επίσης η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με την Διώρυγα Α.Ε. που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, θα αναλάβει να προβεί στην πλήρη ανάπλαση του χώρου γύρω από το περίπτερο, τοποθετώντας -μεταξύ άλλων- νέα κάγκελα, πάτωμα, διαβάσεις πεζών με “μάτια γάτας”, προχωρώντας παράλληλα στη φύτευση δέντρων και θάμνων, έτσι ώστε -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- “μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιέλθει και το περίπτερο και ο περιβάλλων χώρος του σε άριστη κατάσταση».

Την οργάνωση και διαχείριση του Κέντρου Πληροφοριών Τουριστών Ισθμού (Isthmus Tourist Info Center) υλοποιεί ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO) με εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει υψηλού επιπέδου επαγγελματική εξυπηρετηση στις χιλιάδες τουριστών που το επισκέπτονται από πολλές χώρες του εξωτερικού. Επίσης, μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πελοπόννησος Α.Ε., ο LTO έχει αναλάβει και την ουσιαστική υποστήριξη της οργάνωσης και επαναλειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Σπάρτης (info kiosk) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2020, με κατάλληλα καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό.

2020-07-27T11:23:03+00:00 Ιούλιος 24th, 2020|Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή