Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση «Άγγιγμα και Όρια»

Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση «Άγγιγμα και Όρια»

Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από την ομάδα «Άγγιγμα και Όρια» και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και την προστασία των παιδιών, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, από την ομάδα ειδικών του προγράμματος «Άγγιγμα και Όρια» και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να καθοδηγήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά ώστε να συνδιαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την προστασία των παιδιών σε σχέση με το σώμα τους.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε τρεις κύκλους συναντήσεων. Στον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια – ομιλίες για ενήλικες, με θέμα τη «Διαπαιδαγώγηση και Διαχείριση της Σεξουαλικότητας του Παιδιού», καθώς επίσης, το θέμα με τίτλο «Άγγιγμα – Όρια και Προστασία». Στον τρίτο κύκλο πραγματοποιούνται Βιωματικά εργαστήρια, για παιδιά από 4 έως 12 ετών, χωρισμένα ανά ηλικιακές ομάδες, με θέμα «Συναισθήματα, Σώμα και Προστασία».

Τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα «Άγγιγμα και Όρια» και συμμετείχαν στην ημερίδα είναι: η Λίνα Λυκομήτρου Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Οικογένειας και Ζευγαριών, η Μαρία Σκόρδου Σχολική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, η Μυρτώ Χρυσανθοπούλου θεατροπαιδαγωγός και η Φιλίππη Ρούβαλη, θεατροπαιδαγωγός. Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η Αγγελική Βάββα – Θεοχάρη.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες ΑΦΟΙ ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΠΕ Εμπορία Δικύκλων και Ανταλλακτικών, ΑΦΟΙ ΡΟΥΣΣΑ Ο.Ε. Εισαγωγές- Χονδρική – Λιανική & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΤΙΚΗ Ηλεκτρολογικό Υλικό, ΒΛΑΣΣΗΣ Ρολόγια Κοσμήματα, ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ Παιδική Μόδα, Ο ΜΥΛΟΣ Αρτοποιείο – Φούρνος, «ΣΚΑΡΠΑ – ΔΡΟΣΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και την Πρόεδρό του Σοφία Σερμπετζόγλου, AVENUE Coffee Roastery, ICE CLUB LOUTRAKI, PLEASURE FASHION & ACCESSORIES, RAK BEATA – BOZENA STEFAN ΨΙΛΙΚΑ, WOODY’S GRILL για τις χορηγίες τους και την αμέριστη συμβολή τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2020-01-28T15:40:10+00:00 Ιανουάριος 28th, 2020|Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή