Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας!

Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας!

Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, οι δύο παραλίες στο Λουτράκι και μία στους Αγίους Θεοδώρους, βραβεύτηκαν και φέτος με γαλάζια σημαία, όπως αναγράφεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, εθνικό συντονιστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».
Η βράβευση με «Γαλάζια Σημαία», επιβραβεύει την «εξαιρετική» ποιότητα των υδάτων και πιστοποιεί πως η παραλία πληροί 33 πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.
——————————
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.
Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.
2021-05-26T12:08:49+00:00 Μάιος 18th, 2021|Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή