Φυλλάδιο των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διασχίζουν την Ελλάδα

Φυλλάδιο των πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διασχίζουν την Ελλάδα

Η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από τον Οκτώβριο 2015 στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) που έχει πιστοποιηθεί από το 2010 σαν πολιτιστική διαδρομή και η προσπάθεια σύνδεσης του θερμαλιστικού προϊόντος με τον πολιτισμό, έχει έναν ακόμη σημαντικό σταθμό.

Η έκδοση φυλλαδίου των πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στις Ελληνικές Ιαματικές πηγές να αναδείξουν τα σπουδαία προτερήματα τους και να δηλώσουν την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η έκδοση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία ασκεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κ. Βλάση, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, το γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας Στρασβούργου, καθώς και τις Περιφέρειες της Ελλάδος.

Στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων συμμετέχει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και οι Δήμοι Καβάλας, Αλμωπίας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο των πολιτιστικών διαδρομών που διασχίζουν την Ελλάδα ΕΔΩ

 

2020-11-19T10:16:32+00:00 Νοέμβριος 15th, 2020|Ανακοινώσεις, Σημαντικά|
Επιστροφή